ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Mobile: 6944361990
Email: baziotopoulos@windowslive.com
Διεύθυνση: Αποστόλου Παύλου 28, Κόρινθος
Fax: 27410- 72803
website: www.baziotopoulosleonidas.blogspot.com


Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Ανάλυση: Ευοίωνες εκτιμήσεις για εξαγορές

Οι επιχειρήσεις ανά τον κόσμο, που έχουν συγκεντρώσει συνολική ρευστότητα περίπου 4,3 τρισ. δολαρίων, αναμένεται να τροφοδοτήσουν ένα νέο «κύμα» εξαγορών και συγχωνεύσεων, αλλά και απόδοση μερισμάτων προς τους μετόχους, δίνοντας ώθηση στις χρηματιστηριακές αγορές που «ταλαντεύονται» εξαιτίας της οικονομικής ανάκαμψης διαφορετικών ταχυτήτων.
Οι ασιατικές επιχειρήσεις -χάρη στη δυναμική ανάπτυξη των ασιατικών οικονομιών- αναμένεται να είναι περισσότερο δραστήριες στις εξαγορές και συγχωνεύσεις, αλλά και στις κεφαλαιακές δαπάνες, εκτιμούν στρατηγικοί αναλυτές. Αλλά και οι επιχειρήσεις σε ΗΠΑ και Ευρώπη εξετάζουν συμφωνίες εξαγορών και συγχωνεύσεων, ως μια γρήγορη λύση για την αύξηση της κερδοφορίας τους.
Το πιθανότερο όμως είναι να επιστρέψουν περισσότερα χρήματα στους μετόχους και να εστιάσουν λιγότερο στις κεφαλαιακές δαπάνες, εξαιτίας των υποτονικών ρυθμών οικονομικής ανάπτυξης.
«Αυτό που παρατηρούμε είναι εταιρείες να αυξάνουν τα μερίσματα και να δαπανούν για εξαγορές και συγχωνεύσεις, διακρίνουμε όμως και επιφυλακτικότητα όσον αφορά τις κεφαλαιακές δαπάνες», επισημαίνει ο Αντ φαν Τίγκελεν, στρατηγικός αναλυτής στην ING Investment Management.
Ο ίδιος προβλέπει ότι το 2011 θα είναι η καλύτερη χρονιά εξαγορών και συγχωνεύσεων από το 2007, με τις αυξήσεις μερισμάτων τις μεγαλύτερες των τριών-τεσσάρων τελευταίων ετών, συμβάλλοντας στην άνοδο των χρηματιστηριακών αγορών.
Σύμφωνα με στοιχεία της Thomson Reuters, οι εταιρείες εκτός χρηματοοικονομικού τομέα (όπου συχνά η ρευστότητα κρατείται λόγω αυστηρότερων κανονισμών), διαθέτουν ρευστό και βραχυπρόθεσμες επενδύσεις ύψους 1,88 τρισ. δολαρίων σε Ασία, 1,3 τρισ. δολαρίων σε ΗΠΑ και 1,17 τρισ. δολαρίων σε Ευρώπη.
Τα συγκεκριμένα ποσά αναλογούν στο μεγαλύτερο ποσοστό επί του συνολικού ενεργητικού των εταιρειών της τελευταίας 20ετίας. 

source: www.naftemporiki.gr