ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Mobile: 6944361990
Email: baziotopoulos@windowslive.com
Διεύθυνση: Αποστόλου Παύλου 28, Κόρινθος
Fax: 27410- 72803
website: www.baziotopoulosleonidas.blogspot.com


Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Στα όριά τους οι κατασκευαστικές

Στα πρόθυρα της κατάρρευσης βρίσκονται εκατοντάδες μεσαίες και μικρές κατασκευαστικές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, εξαιτίας της διακοπής -από τον περασμένο Ιούλιο- του προγράμματος «Θησέας», κυρίως, όμως, από τις μεγάλες καθυστερήσεις αποπληρωμής ήδη εκτελεσμένων έργων.

Αυτό επισημαίνει ο Σύνδεσμος Ανωνύμων Τεχνικών Εταιρειών (ΣΑΤΕ) και με επιστολή προς τα μέλη του συνιστά να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικά σε ενέργειες οι οποίες έχουν άμεση σχέση με τις εκκρεμότητες που υφίστανται.
Ο ΣΑΤΕ τονίζει ότι ει?χε συνα?ντηση με παράγοντες στο υπουργείο Εσωτερικών και προέκυψε ότι:
Εντάλματα πληρωμών 41 εκατ. που αφορούν σε πιστοποιήσεις έργων του Προγράμματος «Θησέας», οι οποίες στάλθηκαν από τις Περιφέρειες στις Κεντρικές Υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών έως τις 21/7/2010, έχουν κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και ήδη έχει αρχίσει η πληρωμή τους.
Για τις υπόλοιπες οικονομικές εκκρεμότητες των έργων του Προγράμματος «Θησέας», άνω των 100 εκατ., δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα ούτε διασφαλισμένη πηγή πληρωμής τους, ενώ η ένταξή τους στο ΕΣΠΑ θεωρείται, στην παρούσα φάση, αβέβαιη.
Την ίδια ώρα το Δημόσιο απαιτεί από τους εργολήπτες την καταβολή του ΦΠΑ για τα ανεξόφλητα τιμολόγια, αλλά και την προσέλευση στις εφορίες για περαίωση προηγούμενων ετών.

source: www.imerisia.gr