ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Mobile: 6944361990
Email: baziotopoulos@windowslive.com
Διεύθυνση: Αποστόλου Παύλου 28, Κόρινθος
Fax: 27410- 72803
website: www.baziotopoulosleonidas.blogspot.com


Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Κλείνουν καταστήματα οι αλυσίδες ηλεκτρικών- Πτώση 25% - 30% καταγράφει η αγορά λευκών και μαύρων συσκευών

 

Η οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα έχει πλήξει και τον κλάδο των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, με αποτέλεσμα οι μεγάλες λιανεμπορικές επιχειρήσεις του κλάδου να αναζητούν τρόπους διεξόδου περιορίζοντας δραστικά τον αριθμό των καταστημάτων τους και των εργαζομένων σε αυτές.
Χθες ο γερμανικός όμιλος της Media Markt ανακοίνωσε ότι κλείνει τρία καταστήματα. Πρόκειται για το Media Markt του Φαλήρου, το Saturn του Σταθμού Λαρίσης και το Saturn της Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη, «στο πλαίσιο της προσαρμογής του ομίλου στα νέα δεδομένα».
Η κίνηση του γερμανικού ομίλου που, όπως εκτιμούν στελέχη της αγοράς, θα βρει μιμητές και από άλλες επιχειρήσεις του κλάδου οφείλεται στο γεγονός ότι και φέτος, τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η ελληνική αγορά λευκών και μαύρων συσκευών σημειώνει πτώση της τάξεως του 25%-30%.
Στο πλαίσιο της προσαρμογής στα νέα οικονομικά δεδομένα, και άλλες επιχειρήσεις έκλεισαν καταστήματά τους σε περιοχές όπου είχαν χαμηλούς τζίρους και τα αποτελέσματά τους ήταν ζημιογόνα. Το περασμένο καλοκαίρι έφυγε οριστικά από την Ελλάδα ο γαλλικός όμιλος Fnac, ενώ και ο βρετανικών συμφερόντων Κωτσόβολος έθεσε τέρμα στην παρουσία της θυγατρικής του εταιρείας Electroworld στην Ελλάδα, η οποία περιορίζει πλέον τις δραστηριότητές της στις ηλεκτρονικές πωλήσεις. Επίσης ο όμιλος της Ηλεκτρονικής έκλεισε τα τελευταία δύο χρόνια πέντε καταστήματα.

Αλλαγή πολιτικής. Η ανακοίνωση του κλεισίματος των τριών καταστημάτων της Media Markt στην Ελλάδα ακολουθεί την απόφαση του γερμανικού μητρικού ομίλου να θέσει τέρμα στην εμπορική πολιτική των μεγάλων εκπτώσεων και προσφορών και να προσαρμόζει καθημερινά την τιμολογιακή του πολιτική στα τιμολόγια των βασικών ανταγωνιστών του. Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, «ο Ομιλος Media - Saturn δεδομένης της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης προχωρά σε στρατηγικές κινήσεις που ισχυροποιούν τη θέση της εταιρείας στην ελληνική αγορά δημιουργώντας μια μεγαλύτερη και δυνατότερη Media Markt. Με άξονα τα παραπάνω, τρία νέα καταστήματα προστίθενται στο δίκτυο της Media Markt, αυτά της Λ. Συγγρού στην Καλλιθέα, της Λ. Μαραθώνος στον Γέρακα και της Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη, τα οποία λειτουργούσαν κάτω από την επωνυμία Saturn. Στo πλαίσιo προσαρμογής του δικτύου στα νέα δεδομένα, τα καταστήματα του Φαλήρου, του Saturn Σταθμού Λαρίσης και του Saturn Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη θα διακόψουν τις εργασίες τους, ενώ σχεδόν το 50% του προσωπικού τους θα μεταφερθεί σε θέσεις εργασίας εντός του ομίλου. Το δίκτυο της Media Markt θα αποτελείται πλέον από 10 καταστήματα, στις περιοχές Αμαρουσίου, Περιστερίου, Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Αργυρούπολης, Καλλιθέας και Γέρακα για την ευρύτερη περιοχή Αττικής, Πυλαίας, Σταυρούπολης και Σταθμού για την ευρύτερη περιοχή Θεσσαλονίκης, και το κατάστημα που λειτουργεί στην πόλη της Λάρισας». 
 
tanea.gr