ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Mobile: 6944361990
Email: baziotopoulos@windowslive.com
Διεύθυνση: Αποστόλου Παύλου 28, Κόρινθος
Fax: 27410- 72803
website: www.baziotopoulosleonidas.blogspot.com


Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

----

Κόρινθος και Κατάνια θα συνδέονται από τον Όμιλο Grimaldi

Τις υπηρεσίες που παρέχει στις επιβατικές και εμπορευματικές του μεταφορές στη Μεσόγειο επεκτείνει ο Όμιλος Grimaldi. Ειδικότερα από την 1η Νοεμβρίου, η γραμμή Κόρινθος-Πάτρα-Κατάνια-Γένοβα, η οποία μέχρι τώρα εξυπηρετούσε μόνο τις εμπορευματικές μεταφορές, επεκτείνεται και στην εξυπηρέτηση των επιβατών.
 
Η γραμμή θα εξυπηρετείται, σε εβδομαδιαία βάση, από το Ε/Γ-Ο/Γ "Κατάνια", το οποίο θα αντικαταστήσει το M/V "Eurocargo Napoli". Το Ε/Γ-Ο/Γ "Κατάνια" θα αναχωρεί από Κόρινθο κάθε Τρίτη στις 17:00 και, μετά από ελλιμενισμό στην Πάτρα, θα αναχωρεί στις 23:30 με προορισμό την Κατάνια.
 
Σε ανακοίνωση του Ομίλου αναφέρεται ότι «Η έναρξη της νέας γραμμής επιβεβαιώνει το επαναστατικό όραμα του Ομίλου Grimaldi: τη δημιουργία μίας μοναδικής σημασίας σύνδεσης ανάμεσα στην Ελλάδα, τη Σικελία και τη Βόρεια Ιταλία. Ιδιαίτερα, η Ελλάδα και τα Βαλκάνια θα συνδέονται με τη Σικελία μέσω μίας ναυτιλιακής γραμμής διάρκειας περίπου 24 ωρών, παρακάμπτοντας τα λιμάνια της Απουλίας και την κυκλοφοριακή συμφόρηση του αυτοκινητόδρομου μεταξύ Salerno και Reggio Calabria.
 
Το πλοίο έχει προγραμματιστεί να φτάνει στο λιμάνι της Σικελίας κάθε Τετάρτη στις 20:30, από όπου θα να αναχωρεί, την ίδια ημέρα στις 24:00 για τη Γένοβα, στην οποία αναμένεται να καταπλέει κάθε Παρασκευή στις 12:30 το μεσημέρι. Κάθε Παρασκευή το M/V "Κατάνια" θα αναχωρεί από το λιμάνι της Γένοβας στις 23:00, με προορισμό την Κατάνια, στην οποία θα φτάνει την Κυριακή στις 9:00 το πρωί. Από την Κατάνια το πλοίο θα αποπλέει και πάλι την ίδια μέρα στις 13:00 και θα φθάνει στην Κόρινθο τη Δευτέρα στις 16:00.
 
Το M/V "Κατάνια" έχει μήκος 186 μέτρα και ολική χωρητικότητα 26.000 τόνων, το μεταφορικό του έργο είναι 2.250 γραμμικά μέτρα για φορτηγά και 170 αυτοκίνητα, ενώ αναπτύσσει υπηρεσιακή ταχύτητα 23 κόμβων, εξασφαλίζοντας όχι μόνο μεγαλύτερη χωρητικότητα φορτίου, αλλά και ταχύτερη και πιο αποτελεσματική εξυπηρέτηση. Επιπλέον, χάρη στις υπηρεσίες που προσφέρονται στο πλοίο, οι οδηγοί και οι επιβάτες μπορούν να απολαύσουν ένα ευχάριστο και άνετο ταξίδι.
 
Το σύγχρονο αυτό πλοίο (κατασκευάστηκε το 2003) μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερους από 800 επιβάτες σε 93 καμπίνες - εσωτερικές, εξωτερικές και σουίτες - και σε 62 άνετα ανακλινόμενα καθίσματα».
 
supply-chain.gr