ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Mobile: 6944361990
Email: baziotopoulos@windowslive.com
Διεύθυνση: Αποστόλου Παύλου 28, Κόρινθος
Fax: 27410- 72803
website: www.baziotopoulosleonidas.blogspot.com


Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

----

Εβδομάδα ελληνοκινεζικών διαβουλεύσεων για περαιτέρω επενδύσεις


Συναντήσεις και επαφές υψηλού επιπέδου αναμένεται να λάβουν χώρα καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας μεταξύ του ελληνικού υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και της πολυπληθούς κινεζικής αποστολής με επικεφαλής τον πρόεδρο της κινεζικής Βουλής, Jia Qinglin και τον υφυπουργό Εμπορίου, Zhong Shan, αρχής γενομένης από την συνάντηση στην Cosco, με αντικείμενο τη διεύρυνση του επενδυτικού ενδιαφέροντος από κινεζικής πλευράς στην Ελλάδα.
 
Συγκεκριμένα, οι δύο Κινέζοι αξιωματούχοι που βρίσκονται στη χώρα μας, ακολουθούνται από πολυπληθή επιχειρηματική αποστολή, κυβερνητικά και τραπεζικά στελέχη, και σύμφωνα με τις πληροφορίες ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε επιπλέον τομείς (εκτός του εμπορευματικού εμπορίου, με την αρχή να έχει κάνει η Cosco) όπως οι τηλεπικοινωνίες, οι τράπεζες, η αυτοκινητοβιομηχανία, ο σιδηροδρομικός εξοπλισμός, το real estate, ένδυση κ.λπ.
 
Ήδη τη Δευτέρα υπεγράφη Μνημόνιο Συναντίληψης για την εμβάθυνση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας - Κίνας σε συγκεκριμένους τομείς, που αποτελεί συνέχεια της συνάντησης του Κινέζου υφυπουργού με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη τον Ιούλιο στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Ελληνοκινεζικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, στο οποίο παρέστησαν τόσο ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης όσο και ο κ. Zhong Shan υπεγράφη Μνημόνιο Οικονομικής Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών με στόχο την προώθηση της επιχειρηματικής και επενδυτικής συνεργασίας στις υποδομές και τη μεταποίηση. Παράλληλα υπογράφτηκαν και 4 επιχειρηματικές συμφωνίες μεταξύ κινεζικών και ελληνικών επιχειρήσεων, που αφορούν κυρίως εξαγωγές προς την Κίνα, ύψους 550 εκατ. ευρώ.
  
Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην εκδήλωση ο Έλληνας υπουργός αναφέρθηκε στις μεταρρυθμιστικές δράσεις που έχουν γίνει έως σήμερα για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Σε αυτές περιλαμβάνονται η λειτουργία της υπηρεσίας μιας στάσης, το νέο θεσμικό πλαίσιο γύρω από τον Ανταγωνισμό, η απλοποίηση της αδειοδοτικής διαδικασίας στη μεταποίηση, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων η δραστική απλοποίηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, η προώθηση του νομοθετικού πλαισίου για το «Business Friendly Greece» για τα επιχειρηματικά εμπόδια, ο νόμος για το fast track, για την επιτάχυνση στις διαδικασίες υλοποίησης στρατηγικών επενδύσεων, ο επενδυτικός νόμος που προσφέρει το νέο πλαίσιο για τις ιδιωτικές επενδύσεις και τα εργαλεία που προσφέρονται για την αύξηση των ελληνικών εξαγωγών. Όπως επισήμανε ο υπουργός «με αποφασιστικότητα και ισχυρή πολιτική βούληση χτίζουμε μέρα με τη μέρα ένα ολοκληρωμένο και αξιόπιστο πλαίσιο, μέσα στο οποίο ένας επενδυτής και μία επιχείρηση θα μπορεί, χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια και με τη συνεχή στήριξη της ελληνικής πολιτείας, να πραγματοποιήσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα την επένδυση του».
 
Ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης κάλεσε ακόμα τις κινεζικές επιχειρήσεις να στηρίξουν δυναμικά την προσπάθεια της Ελλάδας για οικονομική ανάκαμψη με επενδύσεις που θα είναι αμοιβαία επωφελείς. Παράλληλα, όπως τόνισε ο υπουργός, «μέσα και από την υπογραφή του Μνημονίου Οικονομικής Συνεργασίας, προχωρούμε στην οικοδόμηση μιας επωφελούς και για τις δύο χώρες συνεργασίας που θα διερευνήσει και θα χαρτογραφήσει άμεσα όλες τις πιθανές επενδυτικές προοπτικές που παρουσιάζονται σήμερα στην Ελλάδα, για τις κινεζικές επιχειρήσεις».
  
Για την Τρίτη είναι προγραμματισμένες επιχειρηματικές συναντήσεις ελληνικών επιχειρήσεων με μεγάλες κινεζικές εταιρείες, οι οποίες τους συνοδεύουν και έχουν ως κύριο στόχο να διερευνήσουν τις επενδυτικές και επιχειρηματικές ευκαιρίες που υπάρχουν στη χώρα μας.
 
supply-chain.gr