ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Mobile: 6944361990
Email: baziotopoulos@windowslive.com
Διεύθυνση: Αποστόλου Παύλου 28, Κόρινθος
Fax: 27410- 72803
website: www.baziotopoulosleonidas.blogspot.com


Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

-------

E.E.: Δέσμη μέτρων για την ενίσχυση των ευρωπαϊκών λιμένων


Με την ευκαιρία της επίσκεψης στο μεγαλύτερο εμπορευματικό λιμάνι της Ευρώπης, αυτό του Ρότερνταμ ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν και αρμόδιος Επίτροπος για τις Μεταφορές, Σιμ Κάλας, ανακοίνωσε την πρόθεση του Οργάνου να προωθήσει έως το 2013 ένα πακέτο μέτρων βοήθειας προς τα ευρωπαϊκά λιμάνια, με σκοπό να παραμείνουν ανταγωνιστικά και να αναπτυχθούν περαιτέρω.
 
Στο εν λόγω πακέτο θα περιλαμβάνονται προτάσεις για: α) τη μείωση της γραφειοκρατίας στα λιμενικά έγγραφα, β) βελτίωση της διαφάνειας στα οικονομικά των λιμένων, γ) αναβάθμιση των παρεχόμενων λιμενικών υπηρεσιών. Ο κ. Κάλας επεσήμανε την ανάγκη να υιοθετηθούν κοινοί κανόνες λειτουργίας σε όλους τους εμπορευματικούς λιμένες της Ε.Ε., ώστε όπως τόνισε «την επόμενη 20ετία να μπορούν να αντιμετωπιστούν κοινά οι προκλήσεις σε επίπεδο παραγωγικότητας, επιδοτήσεων, απασχόλησης και ανάπτυξης των λιμένων και των τοπικών κοινωνιών».
 
Οι δηλώσεις αυτές έγιναν κατά την επίσημη επίσκεψη μελών της Επιτροπής στο λιμάνι του Ρότερνταμ, που διήρκεσε μία εβδομάδα. Στόχος της Επιτροπής είναι να ενισχύσει με όποιον τρόπο τους ευρωπαϊκούς λιμένες προκειμένου να συνεχίσουν τη δυναμική πορεία τους, ώστε να διατηρηθεί "ζωντανό" το εμπόριο της Ε.Ε. δια θαλάσσης για όσα χρόνια διαρκέσει η ύφεση.
 
supply-chain.gr